-->

Lazer İle Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Olur ?

Trendler, gençlik rüzgarı, sevgilinize sevginizi gösterme şekli, arkadaşlarla geçirilen alkollü bir gün, ergenlik dönemindeki statü kaygısı… Neredeyse aynı nedenlerle yaptırılan dövmeler ertesi gün ya da ileriki yaşlarda pişmanlıklara dönüşebiliyor. Vücudun sürekli görünen bir yerine yaptırılan dövme hayatın çeşitli dönemlerinde kişinin toplumda bir takım ayrımcılıklara maruz kalmasına da sebep olabiliyor. Bazen de aile baskısı, ayrılık gibi sebepler pişmanlıkları artırabiliyor. Askerlikte, iş hayatında vs. durumlarda psikolojik rahatsızlık belirtisi olarak da değerlendirilebiliyor olması kişiyi bir an önce dövmelerinden kurtulmaya iten sebepler arasında sayılabilir. Neyse ki günümüzde teknoloji oldukça gelişti. Çeşitli dövme sildirme yöntemlerinin arasında modern tıplazerle dövme sildirme tedavisinde de hayli ilerlemiş durumda. Bu yüzden en çok tercih edilen yöntem de lazer ile dövme sildirme. Eğer dövmeniz tazeyse bu boyadan rahatlıkla kurtulabilir, hiç dövme yaptırmamış gibi hayatınıza devam edebilirsiniz.


Peki lazer ile dövme nasıl silinir? Derinizin 1 veya 2 mm alındaki bulunan boyanın şekline dövme deniliyor. Dolayısıyla dövmeyi silmek için bu boyanın deriden uzaklaştırılması gerekiyor. Lazer ışınlarının sadece pigmentleri (renk) hedefler. Lazer ışınları ile parçalanan dövme pigmentlerinin vücudun doğal koruma mekanizması ile dışarıya atılması sağlanır. Lazer ışınlarının deriyi yakması ve dövmenin bulunduğu deri bölgesindeki dokunun kurutularak dökülmesini sağlayan uygulamalardır.


Lazerle dövme sildirmek kesin çözüm mü? Bunun cevabı dövmenizin ve cildinizin rengine, kullanılan boyaların cinsine, dövmenin uygulama derinliğine, yoğunluğuna ve uygulama şekline, dövmenin yaşına, kullanılan lazer sistemine bağlı olarak çok fazla değişiklik göstermektedir. Lazer ışınları kontrast bir ortamda etkili olmaktadır. Maalesef koyu renkten açık renge gidildikçe lazerle dövme silme işleminin başarısı azalmaktadır. Yani siyah renkteki bir dövme daha kolay çıkabilirken sarı renkteki bir dövmenin çıkarılması son derece zordur. Beyaz bir teniniz varsa ve siyah renk bi dövme yaptırmışsanız en iyi sonucu alabilirsiniz. Dövmede kullanılan boyaların kalitesi de tedavi sonucunu etkilemektedir. Piyasa da kullanılan çok farklı çeşit boyalar bulunduğundan burada sınıflandırma yapmak imkansızdır. Vücudun daha kolay dışarı atabileceği boyalar daha kolay çözünen boyalardır. Dövmenin kötü sayılabilecek, yer yer daha derine, yer yer daha yüzeye yakın uygulanması lazer ışınlarının bazı pigmentleri algılamasını zorlaştırır. Dövmede kullanılan boyanın yoğunluğu lazer işleminin ardından boyanın vücuttan atılmasını zorlaştırır. Dövme eskidikçe lazer işleminden sonra vücuttan atılımı kolaylaşır. Yeni yapılmış dövmelerde başarı oranı daha düşük olup seans sayısı artabilir. Tedavide kullanılan lazer sisteminin de dövme sildirme işleminin başarısına etkisi bulunmaktadır. Dövme silme işleminde yaygın olarak kullanılan Nd:Yag Q-Switch Laser sistemleri koyu renkli dövmelerde en etkili sistemler olup daha açık renkli dövmelerde (sarı, kahverengi, yeşil vs.) KTP Q-Switch Laser sistemleri başarılı olmaktadır.


Sizce herkes lazer ile dövme sildirme yöntemini tercih edebilir mi? Tabii ki hayır. Sonuçta işin içinde lazer var. Küçük yaşta olup kıl yapısı gelişimini tamamlamamış kişiler, Hepatit-B hastaları, hamilelerde, cilt ve deri hastalığı bulunan kişiler bu yöntemden kaçınmalıdır. Lazer açık yara olan yerlere, egzama ve mantar hastalığı bulunan bölgelere, et beni üzerine, burun ve kulak içlerine, göz ve kirpik çevresine yapılmamalıdır.


Lazer yöntemiyle dövmeler tamamen silinebilir mi? Hayır dövmenin etkilerini 100% oranında gidermek şu an için pek mümkün değil fakat başarı oranı ortalama %90 civarındadır. Siyah renkte basit dövmelerde başarı hemen hemen ten rengine yaklaşabilir. Burada hastanın tatmini ve mutlu olması ön plandadır. Bazı kişiler dövme tamamen silinmese bile dövmenin algılanmamasının da yeterli olduğunu düşünmektedir. Örneğin eski sevgiliden kalan isim ya da sembol…


En çok merak edilen sorulardan birisi de tedavi süreci. Lazerle kalıcı dövme sildirme uygulaması, bölgenin yara bağlaması, kabuk bağlaması ve iyileşme evresi olarak 3 bölüme ayrılabilir. Öncelikle lazer uygulamasıyla silinen dövmeler beyaz bir renk hali alır ve giderek kırmızıya dönüşür. Bölge sonrasında yara kıvamındadır. 3 – 5 gün içerisinde cilt üzerinde saydam bir kabuk oluşur ve 2 – 3 hafta içerisinde oluşan bu kabuk kuruyarak dökülür. İşlem yapılan bölge kızarık bir görünümdedir bundan sonra artık yaranın iyileşme evresi başlar. Zamanla dövmenin ne kadarlık bir kısmının tahrip olduğu ne kadarlık bir kısmının kaldığı belirginleşecektir.


Lazerle dövme silme yöntemi minimum 6 ile 12 seans arasında uygulanan bir yöntemdir. Ancak bazen çok basit dövmelerde 1 – 2 seans yeterli olabiliyor. Lazer işleminde boya silikleşmeye başladıkça silinmesi daha zor bir hale geliyor. Seans süresi dövmenin büyüklüğüne göre değişir. 5 dk. sürebilen işlemler olduğu gibi saatlerce süren işlemler ve 1 seansın birkaç seansta tamamlandığı tedavilerde olabilir. Seans aralıkları bölgenin durumuna göre belirlenir. Ortalama 2 – 3 ay gibi süreler öngörülür. Uygulama öncesi güneş banyosu bilhassa solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedaviye 2-3 gün sonra başlanmalıdır.


Uygulama sonrasında tedavi edilen bölgenin üzeri kapatılmaktadır. Uygulama alanı 24 saat süreyle kapalı kalmalı ve su ile temas ettirilmemelidir. Uygulama alanı günlük olarak nemlendirilmeli, kabuklar kopartılmamalıdır. Uygulama alanı 2 – 3 hafta boyunca kabuklanma ve kabukların dökülmesi süresince güneş ışınlarına direk maruz kalmamalı ve solaryumdan sakınılmalıdır. Yara iyileşme sürecine girene kadar başka bir işlem yapılmamalıdır. (ağda, epilasyon, peeling vs.)


Seans ücretleri ortalama 200 – 400 TL olarak değişir. Bu fiyat uygulanan lazer teknolojisine ve uygulayan kişiye göre değişir. Toplamda 1500 – 3000 TL arasında bir fiyata çok büyük olmayan bir dövmeyi sildirebilirsiniz. Eğer dövmenin boyutu büyükse işlem çok daha büyük fiyata yapılır ve çıkması da zaten zorlaşır.


Bizim lazer ile dövme sildirme işlemlerinde anlatacaklarımız bu kadardı. Umarız aradığınız cevapları yazımızda bulmuşsunuzdur. Tabii ki yine de en güzeli dövme yaptırmaya karar vermeden önce pişman olup olmayacağınızı düşünmek.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Dövme silme yöntemleri, dövme nasıl silinir, dövme silme metotları, dövme silme fiyatları, dövme silme, dövme silme kremleri, lazer ile dövme silme, lazer ile dövme sildirme işlemi, lazer ile dövme sildirme yöntemi.





YAZININ DEVAMI ==> Lazer İle Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Olur ?
Lazer İle Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Olur ?
Lazer İle Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Olur ?
LihatTutupKomentar